Sobota, 20 sierpnia 2022

Etykieta Thermo. Etykieta termiczna

27 października 2021

Termin "Thermocheck" można często usłyszeć w rozmowach z naszymi klientami, producentami i sprzedawcami mięsa i wędlin. W tej branży, termopary sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Postawmy sprawę jasno i zrozumiejmy pojęcie, dowiedzmy się, kto jest konsumentem takiego produktu i dlaczego jest on tak popularny na rynku etykiet.

Tak więc, termokontrola jest etykietą wykonaną z papieru termicznego. Drukuje się go poprzez proces podgrzewania papieru w wymaganych miejscach.

Etykiety termiczne występują w kilku rodzajach:

  • Etykiety termiczne ECO - nie posiadają dobrej odporności na wilgoć, światło, itp. Trwałość - do jednego roku, obraz może zżółknąć, wilgoć spowoduje wymazanie naniesionych informacji. Najczęściej stosowane w suchych pomieszczeniach, gdzie etykiety są stosowane bezpośrednio przed sprzedażą.

Kto kupuje te etykiety? W sprzedaży detalicznej, w każdym supermarkecie, w sklepach spożywczych lub w dziale z pieczywem będzie można je znaleźć.

  • Etykieta termiczna TOP ma doskonałą odporność na wilgoć, temperaturę, światło i inne czynniki. Dzięki specjalnej powłoce ochronnej żywotność jest wielokrotnie zwiększona w porównaniu z etykietami ECO. TOP doskonale spełnia swoje zadania w magazynach, nawet w chłodniach. Jest również niewrażliwy na tekstury olejów i smarów.

Kto potrzebuje tego produktu? Producenci i sprzedawcy żywności, np. przy zamrażaniu warzyw/owoców/jagód i innych towarów.

Popularną pozycją w naszym cenniku jest termo-kontrola (etykieta termiczna) na kleju kauczukowym. Idealny stosunek ceny do jakości.

Jeśli jesteście Państwo producentem żywności, organizujecie zakupy w logistyce magazynowej, usługach pocztowych, farmacji, firmach transportowych, handlu detalicznym - gorąco polecamy zwrócić się do firmy "Bosla" po najlepsze rozwiązanie etykietowania dla Państwa firmy. Termokupony (etykiety termiczne) można zamówić i kupić na naszej stronie internetowej, klikając na wybraną pozycję i wybierając ilość.